Dagboek & Foto's

Tsjechië

In deze rubriek treft u allerlei voor u interessante algemene informatie artikelen aan over Tsjechië en reizen in en naar Tsjechië. De artikelen zijn onderverdeeld in een aantal rubrieken, zodat u beter kunt zoeken.

Tsjechië is doordrenkt met cultuur en historie. Het land heeft vele beroemde schrijvers, architecten, componisten en andere kunstenaars voortgebracht. Momenten in de Tsjechische geschiedenis, als de Praagse Lente en de Fluwelen Revolutie, kenmerken zich door een bepaalde geweldloosheid en vriendelijkheid. Deze gastvrijheid en vriendelijkheid vindt u zeker terug bij uw bezoek, misschien wel omdat de Tsjechen met 170 liter per jaar het meest bierdrinkende volk ter wereld zijn. Naast het culturele kapitaal en hun pilsje zijn Tsjechen echte sportliefhebbers, met name ijshockey en voetbal zijn razend populair.

Door vulkanische activiteiten beschikt het land over vele thermale baden en kuuroorden. Karlovy Vary is het bekendste kuuroord, maar voorafgaand aan ontspanning komt inspanning. En ook dat is in Tsjechië volop mogelijk! De natuurgebieden in Bohemen en Moravië bieden in de zomer veel mogelijkheden; van wandelen tot actieve buitensporten zoals kanoën en klimmen. In de winter kunnen skiërs van uiteenlopend niveau terecht op de sneeuwzekere piste’s. De hoofdstad Praag is een van de mooiste metropolen van Europa. De stad is door de eeuwen heen gespaard gebleven van verwoesting door oorlog en hierdoor staat de stad vol met middeleeuwse schatten. Een andere bijzondere stad is Český Krumlov. Deze eeuwen oude stad staat, evenals enkele andere steden, niet voor niets op de UNESCO-lijst van werelderfgoederen.